Etikettenblokjes met een medische toepassing voor Certe

 

Vandaag gaan we het hebben over de productie van etiketten met een medische toepassing. Dit ogenschijnlijk basic product blijkt in de praktijk aan hoge eisen te moeten voldoen, zowel op het gebied van materiaal, druktechniek en kleurechtheid, beveiliging en zelfs de lijm. Bij Lijnco gaan we deze uitdaging graag voor u aan.

 

Certe

Zo leveren we etikettenblokjes met kaft aan Certe, specialist in medische diagnoses. Oftewel: daar wordt afgenomen bloed geanalyseerd. Certe gebruikt de etiketten met kleurbalken en barcode in het gehele primaire proces, goede en betrouwbare etiketten zijn daar dus van fundamenteel belang.

 

Het proces

 

  1. Bloedafname, buisjes, etiketten en kleuren

Bij de huisarts of op een prikpoli wordt bloed afgenomen in de u vast bekende buisjes. Een barcode etiket wordt op het formulier geplakt waarop de te houden onderzoeken worden aangevinkt. Elk bloedbuisje heeft dopje met een eigen kleur waarmee verschillende onderzoeken worden aangeduid. Het etiket met exact dezelfde kleur wordt op het buisje geplakt. We hebben de kleuren van de dopjes zo nauwkeurig kunnen reproduceren door met professionele scanapparatuur metingen te doen.

  1. In het analysecentrum

 


Scannen en invoeren

Eenmaal in het analysecentrum worden barcodes gescand, op deze manier worden zowel het onderzoek als de uitslag gekoppeld aan de juiste patient. Tijdens het verdere proces worden barcodes net als de kleuren automatisch gescand.

 

Het materiaal dat hiervoor is gekozen heeft speciale eigenschappen voor een perfecte machinale verwerking. Hiervoor is een machine-coated papiersoort gebruikt met optimale reflective voor het probleemloos en snel lezen van de barcode op de verschillende machines.

 

 

Etiketten moeten zeer goed blijven kleven aan de buisjes omdat anders machines problemen ondervinden met de automatische doorvoer. Na een uitvoerig testtraject is voor de bijzondere Permanent-Pro-Fix (PPF) lijm gekozen.

 

Analyseren

Analyse gebeurt volledig machinaal, de gemeten waarden worden digitaal verwerkt en ook hier weer gekoppeld aan het juiste patientendossier.

 

 

Koelkast

Na de analyse van het bloed wordt een sample in de koelkast gedurende een periode van 7 dagen bewaard zodat voor extra onderzoek niet opnieuw geprikt hoeft te worden. De gekozen lijm heeft de eigenschap tot zeer lage temperaturen goed te blijven hechten zodat ook in dit stadium geen problemen ontstaan.

 

U ziet het, ook voor etiketten waaraan hoge eisen worden gesteld is Lijnco uw producent.

Hanjo Battjes

Manager sales en marketing

Mocht u interesse hebben in de mogelijkheden van Lijnco als loyalty producent, of een demonstratie van ons nieuwe werkpaard willen, ik hoor graag van u.

 

 

Hanjo Battjes