Lijnco wordt groen! 4 projecten in het kader van duurzaamheid.

Projectmanager Bart Tenfelde neemt u mee langs de verschillende projecten die lopen met het thema duurzaamheid.

 

Lijnco heeft hart voor haar omgeving en het milieu en wil tevens haar productieprocessen zo efficient mogelijk organiseren. Daarom zijn we bezig met de volgende projecten:

 

1. Installatie 4500 zonnepanelen op onze daken

In totaal worden meer dan 4500 panelen geïnstalleerd op onze daken. Dit levert jaarlijks meer 1,2 miljoen kwh aan groene stroom op. Daarmee kunnen we tijdens onze dagdiensten al onze machines laten draaien. Voor onze klanten betekent dit dat Lijnco uw opdracht CO2 neutraal produceert!

 

 

2. In de winter: warmte terugwinning

We hebben een systeem geïnstalleerd dat warme uitgestoten lucht van onze drukpersen en compressoren filtert en terugblaast in de fabriekshal.  Hierdoor hebben we in de winter verwarming in de productie zonder gebruik te maken van de traditionele aardgasverwarming.  

Dat betekent  dat Lijnco voor verwarming van de hal van helemaal van het aardgas af is en het goede voorbeeld geeft, zo hier in Groningen.

 

3. ..en in de zomer: verkoeling

‘s Zomers kan het tussen de machines erg warm worden. Dit is voor zowel de werknemers als de machines en de kwaliteit van het eindproduct onwenselijk.

Daarom heeft Lijnco geïnvesteerd in zgn. Oxy-com units. Dit zijn een soort duurzame airco’s die werken door verdamping van water en het onttrekken van de kou die vrij komt bij dit proces.

Voordeel van deze systemen is dat er 85% energiezuiniger wordt gekoeld dan conventionele airco’s.

Dat betekent:

  • Frisse lucht, voor een gezonde en geconcentreerde werknemer
  • Het juiste klimaat voor het kwalitatief en snel produceren van uw opdracht en minder last van verstoringen in het productie proces.

 

4. Last, but not least: LED verlichting

Lijnco is een 24-uurs bedrijf en er wordt dus ook in de nacht door gewerkt. Hiervoor hebben we natuurlijk goede verlichting nodig.

Lijnco heeft ervoor gekozen de overgang te maken naar de zuinige led daglichtverlichting, wat een grote energie besparing betekent. Een bijkomend voordeel is het effect van dit type verlichting op het bio-ritme van de mens, deze wordt minder verstoord dan bij conventionele oplossingen.

 

Hanjo Battjes

Manager sales en marketing

Mocht u interesse hebben in de mogelijkheden van Lijnco als loyalty producent, of een demonstratie van ons nieuwe werkpaard willen, ik hoor graag van u.

 

 

Hanjo Battjes