Tientallen miljoenen krasmuntjes binnen 2 weken geproduceerd

 

1. Offset en beschermende lak

Allereerst worden de voor en achterzijde van de muntjes in rotatie offset in 4 kleuren gedrukt, een unieke QR code met nummer wordt met inkjet ingeprint. Vervolgens wordt daarover een beschermende lak aanbracht en meteen gedroogd zodat tijdens het krassen de code niet stukgaat. Een high speed camera houdt alles goed in de gaten. Als laatste wordt het geheel gekapt naar vellen voor verdere bewerking.

 

2. Zeefdruk

De muntjes worden nu middels zeefdruk voorzien van de zilveren kraslaag met een hoge laagdikte.  Vervolgens worden de vellen in de extra lange droogstraat met speciale UV en hetelucht technieken gedroogd, maar ook weer afgekoeld. De muntjes zijn nu klaar om uitgestanst te worden.

 

3. Stansen

Het uitstansen van de ronde vorm gebeurt roterend met zeer grote precisie en snelheid. Ook deze fase is zo efficient mogelijk opgezet. De oplage wordt gesplitst gestanst, precies op de inhoud van verpakkingen.  Met speciaal op maat gemaakte vergaarunits kunnen de doosjes snel worden gevuld.

 

4. Verpakking, verzending

Als laatste worden de muntjes worden in displaydoosjes gedaan en in verzenddozen geplaatst.  De mooie doosjes zijn voor retailers ook meteen een communicatiemiddel omdat ze bij de kassa staan en gebruikt worden als uitgiftebox.

 

Meer weten?

Meer weten over kraskaarten, krasmunten, of u wilt uw eigen krasse ideëen met ons delen: Bel ons op 050 366 99 11

Hanjo Battjes

Manager sales en marketing

Mocht u interesse hebben in de mogelijkheden van Lijnco als loyalty producent, of een demonstratie van ons nieuwe werkpaard willen, ik hoor graag van u.

 

 

Hanjo Battjes