Drukwerk beveiligen, alles van waarde is kwetsbaar

Naar schatting lijdt de Nederlandse samenleving jaarlijks een miljard euro schade door fraude met waarde-drukwerk. Goede beveiliging is dus zeker geen luxe. Bij de beveiliging van drukwerk staan twee zaken centraal: namaak en fraude. Of liever: het voorkomen daarvan. Is de waarde die het drukwerk vertegenwoordigd hoger dan die van het fysieke product, dan heeft het zin te denken aan beveiliging. Entreebewijzen, stembiljetten, spaarzegels en transportdocumenten zijn alleen van waarde als ze aantoonbaar ECHT zijn. Beveiliging bestaat dan ook met name uit het aanbrengen van echtheidskenmerken - hoe waardevoller het product, hoe meer ‘toeters en bellen’.

 

Welke echtheidskenmerken zijn er, welke zijn het meest geschikt voor uw doel? Bij veel beveiligd drukwerk is het van belang dat niet alleen het eindproduct, maar het hele project bij de drukker beveiligd is: van databeheer tot de afvoer van misdrukken en het transport. Hoe weet u zeker dat er tijdens de productie geen steken vallen?

 

>> download hier de whitepaper over Drukwerk beveiligen

Hanjo Battjes

Sales

Voor een goede beveiliging wordt meestal een combinatie van verschillende technieken ingezet. Wilt u weten welke voor u de beste is? Bel mij gerust en ik help u graag verder.

Hanjo Battjes