Uniek en one-of-a-kind: nieuw ontwikkelde nabewerker levert meerwaarde op verschillende gebieden

 

Als je in Europa aan grafische loyalty producenten denkt, denk je al snel aan Lijnco. We stellen onszelf als doel de beste producent en partner te zijn voor retailers en willen onze concurrentiepositie blijven versterken. Daarnaast bevindt ook Lijnco zich in een transitieperiode naar een duurzamere en gecertificeerde co2 neutrale productie. Zo nemen we deel aan de Co2 prestatieladder en kunnen we gebaseerd op de Climate Calc methode de Co2 footprint van onze producten bepalen.

 

Bij het halen van deze doelstellingen spelen naast reductie van energie ook de reductie van grondstoffen een belangrijke rol. Hoe efficiënt kan er omgegaan worden met papier? Zijn er mogelijkheden om niet alleen vanaf rol, maar ook met vellen te werken?

Rotatiedruk is voor grotere oplagen niet weg te denken en een specialiteit van Lijnco, maar vellendruk kent ook voordelen bij de productie van tweelaags verlijmde loyalty producten als luikkaarten en bepaalde soorten direct mail.

 

Modellen kunnen tijdens het prepress proces op verschillende formaten vellen gepositioneerd worden waardoor altijd de meest efficiënte en duurzame keuze gemaakt kan worden. Dat betekent: minder afval, snellere productie en een lagere Co2 uitstoot.

 

Omdat we het gereedschap hiervoor niet in huis hadden is Bart Tenfelde, innovation manager, met zijn afdeling op zoek gegaan. Een kant en klare oplossing bleek niet beschikbaar, dus is in samenwerking met een externe partij een maatwerk oplossing gerealiseerd. Een one-of-a-kind machine die met een zeer hoge mate van precisie en snelheid, vellen op elkaar kan lijmen en meteen daaropvolgend kan stansen tot een eindproduct. Het combineren van verschillende grondstoffen is daarbij geen bezwaar. Denk aan een verlijmde combinatie van karton en zelfklevend of laminaat en coated papier.

 

“Een innovatief technisch hoogstandje. “ Bart Tenfelde

 

Naast het lijmen en stansen zijn er meer technische innovaties bij deze machine ontwikkeld. Zo is er nu totale vrijheid in de combinatie van lijmen en stansen zodat organische, vrije vormen makkelijker gemaakt kunnen worden. Denk aan een spaarkaart in de vorm van een voetbal, of, zoals Bart demonstreert: een luikkaart in de vorm van een banaan. Ook kunnen we nu slimmere beveiligingstechnieken toepassen om fraude te herkennen.

Hanjo Battjes

Manager sales en marketing

Mocht u interesse hebben in de mogelijkheden van Lijnco als loyalty producent, of een demonstratie van ons nieuwe werkpaard willen, ik hoor graag van u.

 

 

Hanjo Battjes